Сьогодні, 12 серпня, Міжнародний день молоді та День молоді в Україні!

Це свято – визнанням важливої ролі молодого покоління у формуванні майбутнього країни.  Також цей символізує енергію, креативність та потенціал молоді, яка прагне до змін та розвитку.

До 2022 року –  в Україні відзначали День молоді в останню неділю червня. Такий день встановив указ президента від 22 червня 1994 року. Такий час святкування виходив корінням ще з радянської традиції.

Після російської агресії 2014 року і з бажанням інтегруватися у європейську родину в Україні постало питання перенесення свята на іншу дату.

Тому 28 липня 2021 року президент Володимир Зеленський з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України підписав указ № 333/2021 про перенесення Дня молоді на іншу дату.

У 2024 році свято припадає на 12 серпня.

Так, в  рамках  відзначення цього Дня в стінах СНАУ було відзначено й нагороджено студентів факультету будівницва та транспорту.

Зокрема, Грамотою народного депутата було відзначено студента 3 курсу спеціальності “БЦІ”  – Сідаша Станіслава Вікторовича.

Студентського декана ФБТ Федірка Сергія було відзначено за “громадську діяльність, плідне виконання обов”язків на посаді студеннського декана, прагнення до розвитку університетської  спільноти”.

Студентку Дар’ю Іващук  було відзначено за «громадську діяльність, прагнення до розвитку університетської спільноти й вагомий внесок у волонтерській сфері»

Студента Логвиненка Андрія  було  відзначено за «активну життєву позицію, вагомий внесок в організацію позаосвітніх заходів факультету».

Факультет  любить своїх студентів і щиро вітає кожного з цим чудовим святом!!!