03.03. 2020 року відбулася виставка наукових досягнень в Сумському національному аграрному університеті. Від будівельного факультету виставили двох викладачів к.т.н., доц. Шушкевича В.І. та к.т.н., доц. Мукосєєва М.В.
Напрямок дослідження Мукосєєва М.В. тема: Оцінка впливу снігових мішків на матеріалоємність стальних ферм покриття надбудовами.
Напрямки дослідження Шушкевича В.І. теми:
1. Технічна діагностика будівельних конструкцій методами неруйнівного контролю та розробці рекомендацій по забезпеченню подальшої безпечної експлуатації.
2. Оцінка якості захисних антикорозійних покрить будівельних металоконструкцій (в тому числі конструкцій для агропромислового комплексу).
3. Проектування та виготовлення легких мобільних фортифікаційних систем для захисту бійців від ураження стрілецькою зброєю у місцях, де окопування не можливе, складне або недоцільне.
4. Проектування та будівництво штучних футбольних полей з повним комплексом супутніх інженерних споруд (електропідігрів, полив, дренажна система) на слабких просадкових грунтах. Ремонт просадок футбольних полей, виключає повторних просадок на різних грунтах.
5. Технічний нагляд по зведенню фундаментів будівель та споруд в складних геологічних умовах.
6. Контроль зусиль попереднього напруження в арматурі та вантових конструкцій.
7. Ультразвукова та рентгенівська дефектоскопія зварювальних швів.
8. Ультразвуковий контроль зварних швів та товщина стінок стальних резервуарів для зберігання нафтопродуктів.
9. Випробування резервуарів.
10. Ремонт та відновлення несучої спроможності цегляних стін існуючих будівель та споруд (в тому числі історичних пам’яток), отримавши пошкодження ерозійного характеру.
11. Кристалографічне дослідження сталей.