22 квітня відбувся он-лайн марафон «Відбудуємо разом» з питань технічного обстеження будівель, що пошкоджені вибухами від Школи професійного девелопменту – URBANLAND.PM. Ведучим спікером був наш колега-к.т.н., доцент кафедри будівництва та експлуатації будівель, доріг та транспортних споруд будівельного факультету, докторант НУ «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Новицький Олександр.

До події долучилися фахівці будівельної галузі, викладачі та здобувачі вищої освіти будівельного факультету. Розглядалися найактуальніші питання, що були пов’язані з технічним обстеженням пошкоджених будівель та їх можливою відбудовою. Алгоритм дій, нормативна документація, актуальні постанови Кабміну, класифікація об’єктів, за якою приймається рішення щодо відновлення будівель та споруд- це головні аспекти, які повинен знати фахівець з даної галузі.

Здобувачі ОПП «Будівництво та цивільна інженерія» ОС Магістр  отримали можливість долучитися до прослуховування та обговорення питань, які розглядаються в таких освітніх компонентів ОПП як «Реконструкція будівель та споруд» та «Технічна експлуатація».