21.09-22.09.23 на базі Полтавської політехніки ім.Юрія Кондратюка була проведена I-Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми теплоелектроенергетики та захисту довкілля».

Метою конференції була зустріч фахівців з питань енергозбереження, теплоенергетики, електроенергетики, екології та охорони навколишнього середовища, пошук спільних науково-методичних та практичних підходів, шляхів вирішення проблем освіти в теплоенергетиці та технологіях захисту довкілля, тенденцій перспектив розвитку цих галузей науки, обмін досвідом та ідеями з питань енергозбереження, альтернативної енергетики та охорони навколишнього природного середовища, встановлення взаємовигідних контактів для подальшої плідної співпраці науковців у сфері енергетичних та екологічних досліджень.

В конференції прийняли участь здобувачі освіти та викладачі факультету. Від факультету була представлена доповідь на тему “Введення в «Теорію компенсації»” для секції 4 “Підвищення енергоефективності будівель і споруд” від здобувача ОС Магістр ОПП «Будівництво та цивільна інженерія» Андрія Фесенка та наукового керівника к.т.н., доцента кафедри будівельних конструкцій Людмили Циганенко. Треба відмітити, ця доповідь була результатом його наукових досліджень як результат вивчення проблематики енергоефективності та ефективного використання енергії в будівельних інженерних системах.
Ця доповідь була важливим внеском у загальний діалог на конференції та сприяла обміну ідеями та досвідом між фахівцями з питань підвищення енергоефективності будівель та споруд. Крім того, вона відкрила можливості для подальшої співпраці та розвитку наукових досліджень у цій важливій галузі.