МІЖНАРОДНА ЛЕКЦІЯ ВІД ADAM UJMA

В стінах  факультету будівництва та транспорту 04 січня 2024 року відбулася відкрита on-line лекція “Energy efficiency and resource saving. European experience” (“Енергоефективність та ресурсозбереження. Європейський досвід”)  від пана Адама Уйми (Adam Ujma) – доцента Університету прикладних наук у Нисі (м.Ниса, Польща).

Пан Адам Уйма  зробив черговий несок в розбудову навчально-наукової співпраці між Сумським НАУ та Університету прикладних наук у Нисі (University of Applied Sciences in Nysa).

Лекція була присвячена сучасним нормативним вимогам, законодавчним актам в сфері енергозбереження та енергорегулювання в Польщі, а саме, було охоплено такі теми:

Лекція викликала великий інтерес серед здобувачі  рівня ОС “Бакалавр” та ОС “Магістр”, так і   науково-педагогічних працівників факультету будівництва  та траснспорту.

Також була представлена пропозиція навчання та інших форм співпраці Державної академії прикладних наук в Нисі для студентів й співробітників Сумського НАУ.

Державна академія прикладних наук в Нисі підписала договір про співпрацю з Сумським національним аграрним університетом у 2023 році, який, серед іншого, дозволить організувати мобільність співробітників і студентів українського вузу в академії Нисі за програмою Erasmus+.

Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Nysie – Główna Strona Uczelni (pans.nysa.pl)